Napadnuto 17 novinara na Mundijalu

Objavljeno: 21. 6. 2014 u 10:00h

Najmanje 17 novinara u Brazilu koji izvještavaju sa Svjetskog prvenstva u fudbalu bili su žrtve napada od početka spektakla, saopštila je IAPA.

napadnuti novinari

Iz Interameričke novinarske asocijacije su naveli da brazilski zvaničnici moraju da ostanu budni na akte nasilja koji umanjuju pokušaje da se prikupe informacije i izvještaje o protestnim ljudi koji se protive Svjetskom klupu, dok se milioni stanovnika Brazila bore sa siromaštvom u zemlji.

“Osuđujemo i zabrinuti smo zbog činjenice da, dok obavljaju svoj posao, desetine novinara su pretučene i sprečavane da rade svoj posao, u većini slučajeva od bezbjednosnih snaga”, rekao je predsjednik Komiteta IAPA o slobodi štampe Klaudio Paoliljo.

“Žalimo što se ove agresivne akcije nastavljaju uprkos mjerama koje su usvojile organizacije novinara i zvaničnih saopštenja ratifikacije principa nenasilja protiv novinara”, naveo je Paoliljo.

Od početka Svjetskog kupa prije nedelju dana, novinari su napadnuti u Belo Horizonte, Fortalezi, Porto Alegre, Rio de Žaneiro i Sao Paolu pošto su izvještavali za američku mrežu CNN, agencije Rojters i Asošiejted Pres i kao i za druge medije, mada medju njima i slobodnjaka, takozvanih frilensera.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/napadnuto-17-novinara-na-mundijalu/||claudebot