Klinički centar: Plate će biti isplaćene, ali sa zakašnjenjem!

Objavljeno: 31. 10. 2013 u 15:25h

Na izjavu poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenada Stevandić u kojoj je rekao da zaposleni u Kliničkom centru Banjaluka prvi put u posljednje četiri godine neće dobiti platu, koja je isplaćivana od 20. do 25. u mjesecu, reagovao je Klinički centar Banjaluka.

Klinicki_centar_Banja_Luka

Saopštenje najveće zdravstvene ustanove u RS prenosimo u cjelosti:

„Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske garantuje isplatu bruto plata zaposlenim u Kliničkom centru Banjaluka.

Prva plata s porezima i doprinosima nakon 14 mjeseci (od avgusta 2012. godine) radnicima Kliničkog centra Banjaluka biće isplaćena u ponedjeljak, 4. novembra. To je garancija koju je rukovodstvo Kliničkog centra dobilo na današnjem sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i v.d. direktora Kliničkog centra Banjaluka. Rukovodstvu Kliničkog centra takođe je garantovano da će Kliničkom centru na vrijeme biti plasirana sredstva za svaku sljedeću platu, poreze i doprinose zaposlenim u Kliničkom centru.

Plata zaposlenim u Kliničkom centru biće isplaćena s minimalnim zakašnjenjem jer je Fond zdravstvenog osiguranja, u skladu s odlukom Vlade Republike Srpske, nastojao da obezbijedi sredstva za uplatu poreza i doprinosa za septembarsku platu zaposlenih u Kliničkom centru Banjaluka.

Rukovodstvo Kliničkog centra prepoznaje zalaganje Fonda zdravstvenog osiguranja i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske za ispunjenje zakonske obaveze obezbjeđenja sredstava za isplatu bruto plata zaposlenima u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj. Garancija ovih institucija za buduće isplate bruto plata za rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka signal je da Ministarstvo i Fond prepoznaju napore i trud koji rukovodstvo Kliničkog centra ulaže u stabilizaciju poslovanja ove zdravstvene ustanove i uštede koje su u proteklom periodu ostvarene uz zadržavanje postojećeg nivoa zdravstvene zaštite za sve pacijente Kliničkog centra Banjaluka.

Rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka nastaviće s odgovornim planiranjem i racionalizacijom troškova na svakoj rashodovnoj poziciji na kojoj je moguće napraviti uštede s ciljem stabilizacije poslovanja i s posebnom pažnjom, kako bi bio zadržan postojeći nivo najkvalitetnije moguće zdravstvene zaštite svih pacijenata Kliničkog centra u ovom trenutku.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/klinicki-centar-plate-ce-biti-isplacene-ali-sa-zakasnjenjem/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])