Saobraćajna nesreća kod Kotor Varoša: Inspektor usmrtio pješaka

Objavljeno: 8. 10. 2013 u 08:52h

Pješak Mirko Ružičić (60) iz Kotor Varoša je poginuo, a više osoba zadobilo je teške povrede u nedjelju uveče u nesreći na magistralnom putu Banjaluka – Teslić.

kvaros

Naime, nesreća u kojoj je poginuo Ružičić policiji je prijavljena oko 19.55 u mjestu Slatina, nadomak Kotor Varoša.

Na Ružičića, koji se kretao magistralnim putem, golfom je naletio Goran Novaković (50), glavni poljoprivredni inspektor u opštini Kotor Varoš.

Nakon nesreće utvrđeno je da Novaković nije bio pod dejstvom alkohola, a Ružičić je poginuo na mjestu nesreće.

Tokom obavljanja uviđaja oko 22.10 na policiju i vatrogasce zatim je naletio kedi ford, koji je vozio Nenad Šmugović (49) iz Kotor Varoša.

Kedi je bukvalno pokupio policijski golf 4 i dvojicu vatrogasaca Boromira Petrušića (49) i Radoslava Drljaču (33), koji su s prelomima nogu prebačeni u banjalučki klinički centar.

“Nezavisne” saznaju da je kod vozača kedija nakon nesreće izmjereno 1,7 promila alkohola u krvi.

Drljača je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje, dok je Petrušić, koji ima prelome obje potkoljenice, operisan i zadržan u bolnici.

Povrijeđeni vatrogasac Drljača ispričao je da je sa kolegom došao na mjesto nesreće kako bi šmrkovima oprali cestu.

“U jednom trenutku iz pravca Banjaluke naletio je kedi i bez kočenja udario u mene i kolegu”, izjavio je Drljača, dodavši kako je vozač kedija najvjerovatnije zaspao za volanom, jer nije bilo tragova kočenja.

Očevici i mještani Slatine ispričali su da se nekoliko časova prije prve nesreće, u kojoj je poginuo pješak, završio narodni zbor zbog izgradnje lokalne crkve.

“Ljudi su se počeli razilaziti, a ne treba ni da govorim da ih je pola bilo pijano. Nakon svega dogodi se prvo nesreća, a onda još jedna, u kojoj na sreću nije bilo poginulih. Kako vozač kedija nije primijetio policijski auto i vatrogasce na cesti? Pa jedini je odgovor da je bio pijan i da je zaspao za volanom”, ispričao je očevidac, koji je želio ostati anoniman.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog tužilaštva, izjavila je da je dežurni tužilac naredio sprovođenje svih radnji kako bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/saobracajna-nesreca-kod-kotor-varosa-inspektor-usmrtio-pjesaka/||claudebot