Koji je najvažniji faktor za uspješnu vezu?

Objavljeno: 30. 8. 2013 u 09:38h

Bitno je razumijevanje, bitan je i seks, ali je još bitnije da znate koji je omiljeni kolač vašeg dragog, na primjer…

ljubav

Mnoge studije pokazale su da se određenim faktorima može predvidjeti budućnost jedne veze. Tim istraživača na čelu sa Robertom Epstinom, psihologom na Američkom institutu za bihejvioralna istraživanja, odlučili su da naprave još jedno istraživanje na ovu temu, ne bi li utvrdili koje su vještine najvažnije za opstajanje jedne veze.

Tačno 2.201 osoba učestvovala je istraživanju pod nazivom Epstein Love Competencies Inventory.

Prva stvar na listi bitnih fakotra za uspješnost veze bila je dobro poznavanje partnera i sposobnost vođenja stabilnog života kod oboje. Dakle, naravno da je važno da znate njegovu omiljenu pozu u seksu, ali su podjednako važne i sve one manje seksi stvari kao – koji začin ne podnosi u jelu i zašto mu vuneni šalovi stvaraju iritaciju na vratu.

Ovi podaci nisu ni malo iznenadili naučnike koji navode da na listi važnih faktora za uspješnu vezu stoje još i životne vještine poput sposobnosti upravljanja novcem, zadržavanja posla, vođenje računa o zdravlju i slično.

Naravno da nam se sve ovo čini kranje logičnim, ali ostaje otvoreno pitanje – zašto se dođavola toliko često zaljubljujemo u one hirovite, razluđene, loše momke koji ne mogu da zapamte ni da uz jutarnju kafu najviše volimo čokoladni mafin?

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/koji-je-najvazniji-faktor-za-uspjesnu-vezu/||claudebot