Vlasnici Facebook stranica oprez: “Fan Page Verification Program” je prevara

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 11:47h

Hoax-Slayer upozorava vlasnike Facebook fan stranica na emailove koje šalje “Facebook Security” u kojima se vlasnici stranica obaveštavaju o novom programu zaštite fan stranica nazvanom “Fan Page Verification Program”.

facebook

Razlog je navodno veliki broj ukradenih fan stranica koje je Facebook morao da obriše, zbog čega je moralo da se pronađe rješenje za zaštitu stranica, a to je navodno pomenuti program.

Vlasnici stranica se upozoravaju da ukoliko ne obave proces verifikacije do 30. maja ove godine, njihove stranice će biti trajno suspendovane.

Emailovi su dio fišing kampanje čiji je cilj da se prevare korisnici Facebook-a koji administriraju fan stranicama da predaju kriminalcima svoje podatke za prijavljivanje na Facebook nalog.

Prema uputstvu u emailu, vlasnik stranice treba da klikne na link u emailu i da u prazna polja unese URL stranice, svoju email adresu i lozinku i desetocifreni broj koji treba da upamti ili zapiše na parčetu papira jer će mu taj broj navodno biti potreban kada treba da promijeni podešavanja stranice.

Nakon što klikne na dugme “Submit”, žrtva će vidjeti obaveštenje da će stići potvrda na email adresu kada proces bude završen, najkasnije u roku od 24 sata.

Sada kada kriminalci imaju ove podatke, mogu ih iskoristiti da preotmu Facebook nalog vlasnika stranice, kao i samu stranicu, i i jedno i drugo zloupotrebiti za slanje spama i/ili malicioznih linkova, u ime žrtve, većem broju ljudi koji su fanovi stranice.

Ovaj pokušaj prevare je malo sofisticiraniji od niza sličnih prevara koje smo viđali nekoliko posljednjih godina u kojima se bezbjednost Facebook-a koristi kao mamac.

Ako dobijete neku ovakvu poruku, ne otvarajte linkove i priloge u njima.

Izvor: informacija.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vlasnici-facebook-stranica-oprez-fan-page-verification-program-je-prevara/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])