Pedofilu iz Srpca potvrđena kazna

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 19:30h

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu banjalučkog Okružnog suda, kojom je Pero Gužvić (60) iz Srpca osuđen na deset godina i šest mjeseci zatvora zbog polnog nasilja nad dvije djevojčice sa područja Srpca tokom 2010. i 2011. godine.

slikac (1)

Drugostepeno vijeće Vrhovnog suda RS tako je u potpunosti odbacilo žalbu odbrane Gužvića, a izrečena kazna postala je pravosnažna.

Podsjetimo, Gužvić je proglašen krivim jer je od oktobra 2010. do aprila 2011. godine počinio polno nasilje nad dvije djevojčice, koje su u to vrijeme imale deset, odnosno jedanaest godina.

Za zlostavljanje starije djevojčice ovom pedofilu izrečena je kazna od pet godina zatvora, dok je za polno nasilje nad mlađom djevojčicom dobio šest godina zatvora. Presude su potom objedinjene u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i šest mjeseci.

Prema presudi, oba djela počinjena su u više navrata i to na naročito svirep i ponižavajući način. Gužvić je djevojčice zlostavljao dok ih je vozio na svom traktoru u jednom selu kod Srpca.

Tom prilikom, kako se navodi u presudi, on je djevojčice dirao po intimnim dijelovima tijela. Gužvić je i u svojoj automehaničarskoj radnji jednom prilikom skinuo desetogodišnju djevojčicu i dirao je po intimnim dijelovima tijela. Nakon svakog zlostavljanja devojčicama je prijetio da nikome ništa ne smiju pričati.

Izvor: Nezavisne/Nikola Morača

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pedofilu-iz-srpca-potvrdena-kazna/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])