“Fejsbuk” pod istragom zbog smrti tinejdžerke

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 13:01h

Italijanski tužioci pokrenuli su istragu protiv “Fejsbuka” zbog smrti 14-godišnjakinje koja je nakon uvreda na toj društvenoj mreži ubila skočivši sa trećeg sprata, prenose agencije.

tinejdzerka

Italijansko udruženje roditelja već je ranije tužilo “Fejsbuk” zbog uloge te mreže u samoubistvu 14-godišnje Karoline Pičio, koja je sebi oduzela život u gradu Novari na sjeveru Italije u januaru 2013., nakon što je grupa od sam mladića na “Fejsbuku” objavila snimak sa jedne žurke na kojoj ona pijana leži na podu kupatila.

Taj snimak ostao je na stranama popularnog “Fejsa” nekoliko dana.

Direktor udruženja roditelja Antonio Afinita je za britanski “Telegraf” rekao da je “ovo prvi put da je udruženje roditelja u Evropi predala takvu prijavu protiv Fejsbuka”.

– Iako italijanski zakon zabranjuje mlađma od 18 godina da potpisuju ugovore, “Fejsbuk” tako ulazi u ugovorni odnos sa maloljetnicima u vezi s njihovom privatnošću, bez znanja roditelja – rekao je Afinita i dodao da je smrt tinejdžerke bila kap koja je prelila čašu, nakon što se prošle godine u Rimu ubio 15-godišnjak, takođe zbog maltretiranja na “Fejsbuku”.

Tužilac Frančesko Saluko rekao je da nije isključeno ni da se ovaj put zaposleni u “Fejsbuku” nađu pod istragom koja će se pozabaviti i time kako je snimak danima ostao na internetu, čak i nakon što su Karolinini prijatelji zatražili da se ukloni.

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/fejsbuk-pod-istragom-zbog-smrti-tinejdzerke/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])