Budimir na saslušanju zbog oružja

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 14:06h

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir odazvao se pozivu Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), ali brojne novinarske ekipe koje su čekale ispred sjedišta SIPA-e nisu uspjele saznati detalje o tom događaju.

Docek Budimira 18 IS

Portparol SIPA Krisitina Jozić izjavila je novinarima jedino da SIPA postupa po nalogu Kantonalnog tužilaštva.

Budimirov advokat Ragib Hadžić obećao je da će se danas obratiti novinarima ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu.

Povodom informacije da je Budimir za danas pozvan u SIPA-u u vezi s navodnim nelegalnim držanjem oružja u njegovom uredu, on je u sinoćnjoj TV emisiji “Pošteno” kazao da se radi o pištolju za koji on nije stigao da produži dozvolu, isteklu za jedan dan.

Taj pištolj je pronađen prilikom hapšenja Budimira 26. aprila, kada je odveden iz njegovog ureda u Sarajevu. Budimir je uhapšen pod sumnjom da je nekim odlukama o pomilovanju osuđenika prekršio zakon i zloupotrijebio ovlaštenja, a iz pritvora u Mostaru pušten je 24. maja.

Juče se vratio redovnim poslovnim aktivnostima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/budimir-na-saslusanju-zbog-oruzja/||claudebot