Blokirana imovina Slobodana Stankovića

Objavljeno: 28. 5. 2013 u 11:43h

Slobodan Stanković, ni njegovo preduzeće “Intergral – inženjereng” ne mogu od ponedjeljka više raspolagati imovinom beogradskog “Komgrapa”.

Slobodan Stanković

Ova odluka Privrednog suda u Beogradu je na snazi sve dok Stanković, ne vrati svom preduzeću 775 hiljada evra, koliko im je dužan, piše Slobodna Bosna.

Ova odluka praktično znači da Stanković više ne može ni šibicu iznijeti iz preduzeća, u čijem vlasništvu učestvuje sa 64 posto akcija.

Darko Matijašević, predsjednik Nadzornog odbora “Komgrapa” potvrdio je “Slobodnoj Bosni” da je ova odluka donesena prema prijavi sindikata ovog preduzeća, te prema istoj, ali njegovoj. Naravno, prema njoj, Stanković mora isplatiti i dugovanja radnicima.

“Paralelno sa ovim, razmatraju se na nadležnim sudovima i u agencijama naš zahtjev da se poništi privatizacija “Komgrapa” zbog štete koja je već nanesena preduzeću (prodaja zgrade u Kosovskoj ulici u Beogradu, op.a), nepoštivanje privatizacionog ugovora, te naše žalbe koje se odnose na nenovčanu štetu”, kaže Matijašević.

Svi zakonski potezi koje je povukao NO i sindikat “Komgrapa” proizvod su njihovog straha da Stanković ne pokuša da proda “Komgrap”, što je svojevremeno pokušao uraditi prvo objavljivanjem tendera,”,a zatim usmeno – Milu Đuraškoviću, vlasniku “Niebens grupe”..

Naravno, sada je otvoreno pitanje: Čiji je trenutno “Komgrap”, ako većinski vlasnik ne može raspolagati dionicama?

Matijašević pojašnjava da je najgori mogući scenario da se pokrene stečaj u preduzeću osnovanom 1945. godine, ali da upravo zato i očekuje pomoć države Srbije.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/blokirana-imovina-slobodana-stankovica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])