Najskuplji sir na svijetu pravi se u Srbiji! (Foto)

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Najskuplji sir na svijetu pravi se od magarećeg mlijeka i košta nevjerovatnih 800 funti (1.000 evra) za kilogram. Ovu gurmansku bahanaliju ljubitelji skupocjenih ukusa, ali i dubokih džepova, mogu kupiti jedino na farmi magaraca u Srbiji, piše ”Dejli mejl”.

Ovaj britanski list navodi da se sir od mlijeka magarca, poznat pod nazivom “Pule”, proizvodi u “Zasavici”, jednom od najpoznatijih rezervata prirode u Srbiji, a košta čak 800 funti po kilogramu. Za proizvodnju te količine potrebno je oko 25 litara svježeg magarećeg mlijeka.

Srpski ekskluzivac “Pule” opisan je kao bijeli, mrvljeni sir sličan španskom mančego ovčjem siru, ali sa dubljim, bogatijim ukusom. Mančego je inače, dostupan u britanskim supermarketima za relativno jeftinih 13 funti po kilogramu.

“Dejli meil” prenosi i da se u srpskoj “Zasavici” proizvodi flaširano magareće mlijeko, koje važi za eliksir ljepote egipatske kraljice Kleopatre. Ona je, prema legendi, svakodnevno njegovala kožu kupkama od magarećeg mlijeka.

Izvor : Alo

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]