Kanabis veoma uspješan za liječenje od raka!

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Kanabis sadrži supstance koje liječe rak, a prvi testovi pokazali su izuzetne rezultate u uništavanju karcenogenih ćelija, tvrde naučnici!

Pjer Despre i Šon MekAlister iz “Kalifornija Pacifik medikal centra” u San Francisku dokazali su da marihuana zaustavlja metastaziranje agresivnih karcinoma.

Despre se 20 godina bavi izučavanjem gena ID-1, koji uzrokuje širenje stanica raka u ljudskom tijelu.

Godinama je pokušavao da pronađe način da zaustavi metastaziranje karcinoma, ali prvi ohrabrujući rezultati pojavili su se tek nakon što se udružio sa MekAlisterom, koji je izučavao “kanabidoil” – supstancu koju sadrži biljka marihuana.

Dva naučnika su krenula u eksperiment da bi doznali na koji će način ta supstanca reagovati u dodiru s genom ID-1. Rezultati su bili nevjerovatni.

Shvatili su “kanabidoil” može da “ugasiti” ID-1. Stanice raka prestale su da se šire i vratile su su u normalu!

Medicinska zajednica čula je za ovo istraživanje prvi put 2007. godine.

U međuvremenu su postigli znatne napretke, shvativši da bi ovaj tretman najviše uspjeha mogao imati kod vrsta karcinoma koji se smatraju najagresivnijim, poput tumora na mozgu ili raka prostate, gdje se bilježe visoki nivoi ID-1.

Da bi tretman bio uspješan, neće biti dovoljno samo zapaliti džoint. Pušenjem marihuane ne mogu se u tijelo unijeti količine “kanabidoila” koje bi bile dovoljne da se zaustavi širenje karcinoma.

Na testovima sa životinjama Despre i MekAlister koristili su injekcije sa koncentratom ove supstance, a pokušavaju da naprave i tabletu.

Trenutno rade na sintetizovanju ove supstance da bi je učinili jačom i eFektivnijom – navode mediji.

Izvor: Agencije

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]