Policajci iz Srbije presreću motocikliste u Banjaluci

Objavljeno: 20. 6. 2012 u 10:25h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su u utorak navečer zaustavljali motocikliste u Banjoj Luci, sprovodili ih do pripadnika MUP-a Republike Srpske, koji su im potom pisali kazne za različite prekršaje.

Ovu, u najmanju ruku čudnu vijest, potvrdilo je nekoliko banjalučkih motociklista, koji navode kako su ih sinoć u glavnoj gradskoj ulici presretali srbijanski policajci na sportskim motorima i sprovodili do pripadnika MUP-a RS, koji su im pisali kazne.

“Nevjerovatno je što motociklisti, koji se predstavljaju kao policajci, nemaju nikakve oznake na sebi. Voze klasične sportske motocikle bez ikakvih obilježja, s beogradskim registarskim tablicama. Taj čovjek je jednostavno stao pored mene i jasnom ekavicom mi rekao da krenem za njim do semafora kod hotela Bosna. Kada sam ga pitao kako ću znati da je policajac – rekao mi je da ću vidjeti”, ispričao je jedan od Banjalučana, koji je sinoć kažnjen jer nije nosio zaštitnu kacigu.

On ističe da nije problem u kazni, već u činjenici da saobraćaj na cestama u BiH kontrolišu policajci iz druge države, te se pita da li to policija RS-a nije sposobna za ovakve poslove.

“Razumio bih da se radi o nekoj složenoj istrazi ili slučaju terorizma, pa da su policajci iz Srbije pritekli u pomoć, ali da oni presreću i zaustavljaju motocikliste po gradu to mi je, najblaže rečeno, čudno”, požalio se naš sagovornik.

Ovu informaciju je potvrdilo još nekoliko Banjalučana, koji također navode da su srbijanski policajci imali neobilježene motocikle i da nisu nosili nikakve uniforme i oznake.

“Logično bi bilo da bar pokažu policijsku iskaznicu ili objasne o čemu se radi, ali oni to sinoć nisu činili. Motociklistima su jednostavno prilazili i nakon toga ih upućivali do patrola banjalučke saobraćajne policije”, ispričao nam je i drugi Banjalučanin, koji je sinoć također imao isto iskustvo.

Vidno izrevoltirani, naši sagovornici su se zapitali da li to znači da će i policajci iz naše zemlje odlaziti u Beograd da presreću učesnike u saobraćaju,te ih nakon toga “predaju” kolegama iz Srbije.

Iz MUP-a RS do danas nije bilo zvaničnih informacija niti najava da će policija druge države obavljati poslove na teritoriji BiH.

U zakonima naše zemlje je navedeno kako poslove redovne kontrole saobraćaja obavljaju isključivo pripadnici policijskih agencija iz BiH, odnosno kantona, distrikta ili entiteta.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/policajci-iz-srbije-presrecu-motocikliste-u-banjaluci/||claudebot