Evropa: Gdje je najjeftinije?

Objavljeno: 22. 4. 2012 u 19:54h

Popularni blog za putovanja As We Travel predložio je svoje omiljene jeftine evropske destinacije koje vredi posetiti ovog leta. Na listi se nalaze i Bosna i Hrvatska, dok Srbije nema na spisku.

Mostar

“Intenzivno putujuću Evropom poslednjih godina, uočili smo da cene među zemljama jako variraju, pa zavisno od toga gde idete, možete uštedeti ili prekoračiti budžet,” piše ekipa bloga As We Travel.

Pre svakog putovanja, bez obzira na destinaciju, preporuka je da uvek putujete osigurani jer ćete tako izbeći moguća prekoračenja budžeta. A ovo su destinacije koje preporučuju kao najbolje za jeftiniji letnji odmor:

Bosna i Hercegovina

Bosnu ističu kao “pravi dragulj na Balkanu, sa fascinantnim gradovima, prekrasnom prirodom i harizmatičnim ljudima”. Najjeftiniji način putovanja je autobusom, koji je ujedno i najbolji za uživanje u prekrasnim predelima.

Domaću hranu u restoranima izdvajaju kao izuzetno jeftinu, a od gradova koje morate posetiti Sarajevo i Mostar. Ako se nađete u BiH, nemojte propustiti ni rafting na Neretvi.

Portugal

Portugal je njihova “najomiljenija destinacija zapadne Evrope, sa šarmantnim gradovima, ljubaznim ljudima i fascinantnom hranom”. U Portugalu se nude raznolike aktivnosti, od surfovanja, istraživanja restorana po Lisabonu ili lutanja uskim ulicama slikovitog grada Porta na severu, koji izdvajaju kao izuzetno povoljan što se tiče cena smeštaja i hrane.

Hrvatska

Kako piše na As We Travel, Hrvatska nije jeftina poput većine drugih zemalja istočne Evrope, ali što se tiče plaža, savršena je alternativa Grčkoj (koja nije uopšte spustila cene uprkos velikoj ekonomskoj krizi).

“Obala je neverovatno lepa, sa neobičnim ribarskim mestima i ostrvima sa sjajnim noćnim životom. Hrana, smeštaj i piće relativno su jeftini, a povoljno možete putovati i po unutrašnjosti i krstariti ostrvima.

Za one koji su se zasitili plaže, izdvajaju Dubrovnik i Zagreb sa sjajnom kulturnom ponudom i istorijskim znamenitostima.

Estonija

Estonija je “miljenik među baltičkim zemljama”. “Glavni grad Talin je predivan, sa šarmantnim kamenitim ulicama, zanimljivim znamenitostima i prijateljski raspoloženim stanovnicima”.

Berlin

Izdvojen je Berlin, jer ostatak Nemačke nije toliko jeftin. Leto u Berlinu nije toliko vruće i neizdrživo kao u ostalim metropolama Evrope, zbog čega je leto savršeno vreme za posetu, kad se od grada može dobiti ono najbolje.

Svuda možete pronaći povoljan smeštaj, jeftine restorane, pekare i barove.

Češka

Neki će se možda pobuniti da Češka nije jeftina kao nekad, ali gledajući širu sliku i dalje je vrlo povoljna. U centru grada možete pronaći pristojnu hotelsku sobu za cenu hostela u nekim drugim evropskim zemljama, tvrde.

Zemlja je sama po sebi predivna sa zanimljivim mestima koje treba videti. Prag, “grad hiljadu tornjeva”, je još uvek najpopularniji.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/evropa-gdje-je-najjeftinije/||claudebot