Za novinare otvoren najviši TV toranj

Objavljeno: 17. 4. 2012 u 16:03h

Najviši televizijski toranj na svijetu “Tokyo Sky Tree” danas je otvoren za novinare, dok će zvanična ceremonija otvaranja biti održana 22. maja.

Inženjeri tvrde da ne postoji opasnost u slučaju zemljotresa pošto je toranj izgrađen tako da izdrži i veoma jak zemljotres.

“`Tokyo Sky Tree` izgrađen je pomoću najnaprednije japanske tehnologije. On neće pasti”, rekao je zamjenik direktora uprave Jošihito Imamura.

Ovaj radio-televizijski toranj, visine 634 metra, druga je najviša zgrada.

Toranj u Tokiju je u obliku igle, a izgrađen je od čeličnih cijevi koje okružuju centralni, noseći dio od betona.

Zvanično otvaranje tornja planirano je za 22. maj, dok će emitovanje početi u aprilu, ali će punim kapacitetom početi da radi 2013. godine.

U izgradnji ovog tornja, koja je počela 2008. godine i koštala 812 miliona dolara, učestvovalo je 580.000 ljudi.

Riječ je o najvišem samonosećem televizijskom tornju na svijetu, višem i od kineskog, koji je visok 600 metara.

Najviše zdanje na svijetu je i dalje “Burdž Kalifa” u Dubaiju sa 828 metara visine.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-novinare-otvoren-najvisi-tv-toranj/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])