Suspendovan policajac zbog krijumčarenja lica

Objavljeno: 17. 4. 2012 u 12:13h

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić privremeno je suspendovao graničnog službenika, čiji su inicijali J. J. (1968.), sa poslova i zadataka koje je obavljao u Jedinici granične policije Hum, do okončanja postupka koji se vodi protiv njega zbog krijumčarenja lica i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Kako je saopšteno iz Granične policije BiH, dio izvještaja koji je protiv J.J. podnesen Tužilaštvu BiH odnosi se i na državljanina BiH sa inicijalima H.M. /1976/, za kojeg postoji osnovana sumnja da je zajedničkim djelovanjem i međusobno povezanim radnjama sa J. J. počinio krivično djelo krijumčarenje lica.

S ciljem sticanja finansijske koristi, suprotno interesima i ciljevima službe, J.J. je 3. aprila u 10.30 časova na međunarodnom graničnom prelazu Hum omogućio nezakonit ulazak u BiH četiri lica sa područja Kosova – M. S. (1980.) i M. N. (1994.), te maloljetnih M. M. (2009.) i E. M. (2007.), koje je u vozilu marke “mercedes” registarskih oznaka BiH preko državne granice prevezao H.M.

Krijumčarena lica su istog dana predata Službi za poslove sa strancima BiH.

Disciplinska komisija Granične policije je 16. aprila pokrenula disciplinski postupak protiv J.J. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti – ponašanje koje onemogućava, ometa ili otežava drugim izvršavanje službenih zadataka, ponašanje koje narušava ugled policijskog organa i zloupotreba službenog položaja.

Iz Granične policije BiH ističu da je ova institucija i u ovom slučaju pokazala odlučnost u borbi protiv korupcije, između ostalog i u vlastitim redovima i još jednom pozivaju sve građane da im u tim nastojanjima pomognu i prijave eventualna saznanja o ovakvim ili sličnim događajima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/suspendovan-policajac-zbog-krijumcarenja-lica/||claudebot