Da li je moguće da su od pijeska?

Objavljeno: 17. 4. 2012 u 12:55h

U čast predstojećih Olimpijskih igara u Londonu, internacionalna grupa umjetnika napravila je u Јapanu nevjerovatne skulpture od pijeska. Na svako umjetničko djelo utrošeno je u prosjeku 3.000 tona pijeska.

Predivne skulpture osvanule su na ovogodišnjem pješčanom umjetničkom festivalu u gradu Totori, u Јapanu, a tema je bila „Velika Britanija”.

Koristeći neke od najpoznatijih obilježja Ujedinjenog Kraljevstva, tim od 15 umjetnika iz cijelog svijeta stvorio je ogromna pješčana remek-djela.

Neobične figure inspirisane Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, biće izložene od 14. aprila, pa sve do januara sljedeće godine.

Impozantna umjetnička djela rađena su po motivima londonske ulične scene sa dobro poznatim crnim taksi vozilima, kao i starim pabovima. Posebnu pažnju privukla je palata Vestminster.

Ovjekovečeni su likovi kraljice Elizabete Druge, Vilijema Šekspira, Čarlsa Darvina, Isaka Njutna i mnogih drugih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/da-li-je-moguce-da-su-od-pijeska/||claudebot