Arije Livne počasni građanin

Objavljeno: 17. 4. 2012 u 12:44h

Banjalučka gradska Skupština odlučila je da, povodom 22. aprila – Dana grada, dodijeli Ariju Livneu nagradu “Ključ grada Banjaluka” sa Poveljom “Počasni građanin grada Banjaluka”, kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja.

Gradski parlament odlučio je danas da novinaru Radija Republike Srpske Slavku Podgorelcu dodijeli “Zlatni grb grada Banjaluka” za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva.

Potpredsjednik Skupštine grada Zdravko Josipović rekao je novinarima da je odluka o dodjeli “Ključa grada Banjaluka” i Povelje “Počasni građanin grada Banjaluka” jednoglasno prihvaćena, istakavši da je Livne tu nagradu apsolutno zaslužio.

“On je veliki prijatelj grada Banjaluke i Republike Srpske”, rekao je Josipović.

Josipović je istakao da je nagrada “Zlatni grb grada Banjaluka” pripala Podgorelcu koji se dugo godina bavi novinarstvom, vodi i uređuje dugogodišnji dokumentarni Radio-serijal “Medaljoni u vremenu”, a napisao je i snimio film o samostanu ”Trapisti”.

“Podgorelac je zaslužio tu nagradu”, istakao je Josipović.

On je dodao da je ove godine bilo jako malo prijedloga za nagrade, oko 30, što je malo za grad veličine Banjaluke.

Plaketa grada ove godine biće uručena sljedećim laureatima: primarijusu doktoru Milutinu Đuranoviću za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva i humanih djela, Antonu Josipoviću za izuzetan doprinos u oblasti sporta, Nenadu Novakoviću za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Igoru Ignjatoviću za izuzetan doprinos u oblasti sporta i za humana djela, Mitru Medoviću za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada, Vojinu Milakoviću za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i Goranu Rogiću za izuzetno humana djela.

Nagrada grada Banjaluka mladima dodjeljuje se u novčanom iznosu, i ove godine će po 1.500 KM biti uručeno Studentskom pozorištu i Sari Spasojević kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji u subotu, 21. aprila.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/arije-livne-pocasni-gradanin/||claudebot