Karta svijeta koja će uvrijediti sve koji je pogledaju

Objavljeno: 16. 4. 2012 u 12:52h

Uprkos tome što je zbijanje šala na račun ljudi koji žive u drugom dijelu grada, zemlje, kontinenta ili svijeta omiljena razbibriga većine stanovništva našeg malog planeta, mnogi od nas su puno bolji u sprdanju s manama drugih ljudi, a nešto manje dobro prihvatamo zezanciju na vlastiti račun.

Nepoznati autor ove karte svijeta upravo je iz tog razloga odlučio o svima reći šta misli, bez imalo ustručavanja, bez ikakvih favorizovanja i uljepšavanja.

Tako su stanovnici južne, središnje i istočne Evrope (gdje smo svrstani i mi) nazvani korumpiranima i bez prebijene pare (budimo iskreni, to i nije baš tako daleko od istine), dok su oni u sjevernoj Evropi nazvani „šupcima”.

Ništa bolje nisu prošli ni Francuzi i Španjolci, koji su prozvani ljenčinama, dok se Britancima i Ircima stavlja na dušu razmnožavanje s rodbinom.

Još gori tretman dobili su stanovnici Južne Amerike. Tako su kurve i favele glavna obilježja Brazila, dok ostatak kontinenta karakterišu droge i politička previranja.

Australija je nazvana vukojebinom s plažom, dok ostatak svijeta na Azijce gleda uglavnom kroz poslove tehničke podrške koji su prebačeni u Indiju, te industriju proizvodnje jeftinih stvari u Kini. Japan je svijetu dao nastrane biznismene, a Južna Koreja ovisnike o Starcraftu.

Pomalo očekivano, Amerikanci su ovisnici o Isusu, metamfetaminima i marihuani.

Daleko najgore u cijeloj ovoj priči prošli su stanovnici prijateljskog i nesvrstanog Islanda. Naime, svi znaju da je Bjork neuništiva.

Izvor: Metro-portal.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/karta-svijeta-koja-ce-uvrijediti-sve-koji-je-pogledaju/||claudebot