Regrut u 77. godini

Objavljeno: 14. 4. 2012 u 12:30h

Dragan Jeftović iz Kragujevca dobio je prije dva dana poziv na regrutaciju, da služi Vojsku Srbije, iako ima 77 godina.

Uprkos tome što je prije 60 godina već služio vojni rok, na njegovu adresu je poštar donio pismo iz Ministarstva odbrane, piše “Blic”.

U Ulici Đorđa Andrejevića Kuna nije bilo nikoga ko ima isto ime i prezime, i morao je da primi i potpiše dokument, a javiće se gdje treba, kada treba, 24. aprila, jer mu u suprotnom prijeti hapšenje.

Na vojnom pozivu stoji uredno zapisano sve, i ime i prezime i ulica i broj, ali je godina rođenja pogrešna jer stoji da je dotični Dragan Jeftović, regrut, rođen 1994. godine.

Dragan kaže da je bio u vojsci nekadašnje JNA u Bihaću i to dvije godine, u pješadiji, na nekom minobacaču, a poslije dobio čir na želucu, pa je oslobođen vojne obaveze, pa ni na vježbe nije išao.

“Evo, sada opet moram da se javim. Komšije me zadirkuju, a red je da pravim ispraćaj u vojsku, kako dolikuje. Ko je pogrešio, ja ne znam, ali ću se ipak javiti, za svaki slučaj”, kaže Dragan.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/regrut-u-77-godini/||claudebot