Maloljetni stručnjak za bombe iz Kozarca šokirao javnost

Objavljeno: 14. 4. 2012 u 14:25h

Sedamnaestogodišnji M.T. iz Kozarca, učenik Poljoprivredne škole u Prijedoru, u svojoj sobi je pravio bombe i eksplozive, a policija je našla i šokantne nacrte za postavljanje bombe ispod automobila, kao i skice dva, za sada, nepoznata tržna centra.

Ovaj tinejdžer je uhapšen u četvrtak, nakon što je u školu donio metak, bombu i eksploziv koji je sam napravio, pišu banjalučke „Nezavisne novine“.

List navodi da su preneraženi učenici odmah pozvali policiju, koja ga je uhapsila i ubrzo nakon toga i pretresla njegovu kuću.

Ono što su zatekli u sobi ovog maloljetnika šokiralo je policajce, jer su pronašli materijal, skice i nacrte dostojne jednog teroriste.

Pronađeni su, kako se navodi, planovi za pravljenje eksploziva od vještačkog gnojiva, nacrti dva za sada nepoznata tržna centra, kao i nacrti za postavljanje eksploziva ispod automobila. Uz to, policija je čak pronašla i ručno izrađene sablje.

Pozivajući se na svoja saznanja, „Nezavisne“ pišu da se M.T. hvalio drugovima svojim „rukotvorinama“, a policajcima je kazao da je nacrte i „recepte“ za pravljenje bombi skidao sa Interneta iz, kako je rekao, čiste znatiželje. M.T. nema kriminalni dosije, živi sa majkom i polubratom, a otac radi u Njemačkoj.

List piše da njegovi sugrađani nisu iznenađeni, da su znali čime se bavi u osami svoje sobe, kao i da je od malih nogu kod njega bilo uočljivo sociopatsko ponašanje. „On je sa četiri godine crtao osakaćena ljudska tijela, na jednoj strani glava, na drugoj trup, na trećoj ruke. Sve je to bilo išarano crvenom bojom. Tad su još njegovim roditeljima govorili da povedu računa, da potraže pomoć za njega, jer to nije normalno ponašanje“, ispričao je jedan poznanik porodice, koji je želio da ostane anoniman.

Izvor: Tanjug

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/maloljetni-strucnjak-za-bombe-iz-kozarca-sokirao-javnost/||claudebot