Četverogodišnjakinja skoro kao Ajnštajn

Objavljeno: 14. 4. 2012 u 19:42h

Jedna četvorogodišnja djevojčica iz Hempšira u Engleskoj primljena je u Mensu sa koeficijentom inteligencije za samo jedan poen nižim od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Hajdi Henkins iz Vinčestera ima koeficijent inteligencije 159. Sama je naučila da čita i mogla je da broji do 40 kada je imala dvije godine, javio je Bi-Bi-Si.

Izvršni direktor Mense Džon Stivenidž rekao je da su roditelji Hajdi “pravilno identifikovali da ona pokazuje veliki potencijal”.

“Želimo da pružimo pozitivnu sredinu i okolnosti za razvoj mlađih članova”, rekao je Stivenidž.

Prema podacima Mesne, prosječan skor za odraslu osobu na testu inteligencije je 100.

Oskar Rigli iz Redinga u Berkšairu je 2009. godine u dobi od samo dvije i po godine postao najmlađi član Mense sa koeficijentom inteligencije 160.

Prema podacima Mesne, znaci nadarenog djeteta uključuju neobičnu memoriju, čitanje u ranom uzrastu, netoleranciju za drugu djecu i svjesnost događaja u svijetu.

Nadareno dijete, takođe, sklono je da stalno postavlja pitanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cetverogodisnjakinja-skoro-kao-ajnstajn/||claudebot