Beba genije

Objavljeno: 14. 4. 2012 u 15:00h

Šestomjesečna Izabela već ide sama na nošu, govori i pokušava da diriguje orkestrom!

Izabela Onisijuk iz Velike Britanije rođena je prije samo šest mjeseci, ali već barata vještinama koje njene vršnjake očekuju tek u narednim godinama. Djevojčica ne nosi pelenu, već sama traži nošu kada osjeti “zov prirode”, a njeni roditelji kažu da ukoliko nošu ne dobije, trpi sve dok joj je konačno ne donesu.

Njeni roditelji posvetili su se pravilnom razvoju bebe još prije nego što je rođena – mama je u trudnoći slušala Mocarta, Izabela je odmah po rođenju izložena knjigama, umjetnosti, raznim jezicima…

“Beba genije”, kako ju je nazvala britanska štampa, razumije engleski i rumunski, maternji jezik svoje mame, diriguje izmišljenim orkestrom u četvoročetvrtinskom taktu, a već prepoznaje slova i riječi, tako da čita zajedno sa roditeljima pred spavanje.

“Sve bebe guguču i blebeću, ali smo kod Izabele rano primijetili da konstantno ponavlja iste ‘riječi’. Kada hoće mlijeko, to je ‘eh’, kada hoće nošu, kaže ‘bubu’. Mislim da sve bebe komuniciraju tako konkretnim riječima, ali roditelji ih ne slušaju ili ne razumiju, pa one odustanu”, rekao je njen otac Fin.

Ako se uzme u obzir činjenica da je Mocart uveliko svirao sa tri godine, Štefi Graf imala ubitačni bekhend sa devet, a Pablo Pikaso prvu sliku naslikao sa četiri godine, ko zna šta će tek Izabela da radi?!

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/beba-genije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])