Pit Sampras: Novak me sustiže!

Objavljeno: 13. 4. 2012 u 14:38h

Punih 286 nedjelja držao je Pit Sampras prvo mjesto na ATP listi, šest godina je bio potpuno nedodirljiv, osvojio je 14 grend slemova, 11 mastersa i ukupno 64 titule, ali mu svi ti uspjesi i epitet istinske legende bijelog sporta ne smetaju da skine kapu i pokloni se pred nasljednicima.

Amerikanac je, u razgovoru za Si-En-En, otkrio da uživa u mečevima Novaka Đokovića, da vjeruje da će ga Nole prevazići po trofejima i uspjesima, kao i da misli da će još dugo trajati pobjednička serija Srbina.

“Đoković mi je sve bliže. Baš kao i Rafael Nadal. Na dobrom su putu da me prevaziđu. Pritom, ako Srbin nastavi sa sjajnom formom, siguran sam da će mi se pridružiti po broju grend slem titula”, rekao je Sampras.

Pit je istakao i da je iskreni navijač našeg asa.

“Đoković je vrhunski sportista. Volim da gledam njegove duele na raznim turnirima, a uživam i u susretima Rodžera i Rafe. Španac je ljevoruk, pravi fajter, a Švajcarac je čista klasika”.

U njegovo vrijeme Amerikanci su vladali tenisom, u eri Konorsa, Mekinroa, Agasija, Kurijera, Čenga i Samprasa, naravno.

“Danas su Mardi Fiš, Endi Rodik i Džon Izner zaista dobri igrači. Međutim, oni nisu ni blizu nivoa jednog Đokovića, Rodžera i Rafe. Trebalo bi biti iskren”.

Mrzi Vimbldon

Sampras je otkrio i da je mrzio da igra na travi, iako je Vimbldon pokorio u čak sedam navrata.

“Nisam volio tu podlogu, i mučio sam se prvih godina. Ipak, prelomio sam jedne sezone poslije plasmana u polufinale i krenuo da dominiram u Londonu. Lijepe su to uspomene, ali, kada gledam danas Vimbldon, ne mogu a da ne primetim da mi je žao što vidim da svi igraju defanzivno i nema servis volej igre. To najviše važi za vodeći trio na ATP turu”, zaključuje, po mnogima, najbolji teniser svih vremena.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pit-sampras-novak-me-sustize/||claudebot