Odluka o prodaji oružja nezakonita

Objavljeno: 12. 4. 2012 u 08:55h

Ministarstvo odbrane BiH početkom aprila donijelo je odluku o prodaji viška naoružanja, čime je direktno prekršilo procedure prema kojima o tome odlučuje Predsjedništvo BiH i nadležna komisija, a prodaju, ukoliko bude odobrena, realizuju nadležne institucije.

U odluci o prodaji od 2. aprila, koju je potpisao ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović, navodi se da se njome regulišu aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u riješavanju viška pokretne vojne imovine, piše “Glas Srpske”.

U odluci se navodi da će Sektor za nabavku i logistiku najkasnije do 16. aprila pokrenuti i procedure za uništavanje viška malog i lakog naoružanja, koje se identifikuje kao nerentabilno za popravku i prodaju u skladu sa važećim propisima i procedurama.

Ministarstvo odbrane obratilo se 9. marta Ministarstvu pravde BiH za mišljenje o prodaji viška pokretne vojne imovine i sekundarnih sirovina dobijenih procesom delaboracije, a odgovoreno im je da ne mogu vršiti prodaju viška naoružanja, vojne opreme ni minsko-eksplozivnih sredstava, kao ni sekundarnih sirovina nastalih procesom delaboracije.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je da je cilj ove odluke Ministarstva odbrane pokrivanje manjka oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava u vojnim skladištima.

“Cilj Ibrahimovićeve odluke jeste da se pokriju sve dosadašnje manipulacije, krađe iz skladišta, iznošenje i davanje robe komercijalnim kapacitetima u BiH, koji su dio izvezli, a dio uništili i zadržali sekundarne sirovine kao nusproizvode”, rekla je Majkićeva.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/odluka-o-prodaji-oruzja-nezakonita/||claudebot