Za posao u “Mekdonaldsu” prijavilo se 600 mladih

Objavljeno: 11. 4. 2012 u 09:33h

Na konkurs za posao u “Mekdonaldsu”, koji bi ovog ljeta trebalo da bude otvoren u Banjaluci, prijavilo se 600 mladih, iako mjesta ima za 70.

Intervjue je uspješno prošlo njih 180, starosti do 28 godina kako se tražilo u konkursu, a slijedi i eliminacioni krug u kojem će ostati 70 budućih radnika ovog svjetski poznatog restorana.

Kako saznajemo, “Mekdonalds” u Banjaluci će biti smješten u Gospodskoj ulici, a u ovoj firmi ne žele otkriti u kojem lokalu će biti tačno smješten.

“Informacija je već neka vrsta javne tajne, ali zaista ne mogu da vam potvrdim gdje će ‘Mekdonalds’ biti otvoren. Za sada je dovoljno da se zna da ćemo biti u Gospodskoj ulici. Pripreme za otvaranje su u toku, a da li će to biti juli ili avgust – vidjećemo”, kazao je juče Adi Hadžiarapović, direktor marketinga “Mekdonaldsa”.

Po pravilu kompanije radnici će početi da rade na najnižim pozicijama, a biće obučeni za obavljanje više različitih poslova.

“Nisu svi poslovi u kuhinji isti i postoje različiti nivoi, a tu su i radnici na kasama, hostese i promoteri koji vode računa o najmlađima, ali i organizuju proslave rođendana. Upravo radnike obučavamo kako bi mogli da rade više različitih poslova i kako bi kvalitet usluge bio što bolji”, rekao je Hadžiarapović.

Za sada je dovoljno da se zna da ćemo biti u Gospodskoj ulici. Pripreme za otvaranje su u toku, a da li će to biti juli ili avgust – vidjećemo, kazao Adi Hadžiarapović.

Oglas za posao u “Mekdonaldsu” je bio jedan od najzapaženijih. Mladi koji su ušli u uži izbor prethodno su prošli obuke CISO centra, a tamo su naučili kako da se predstave poslodavcu i najbolje pokažu vještine.

“Budućem poslodavcu je bilo važno umijeće, fakultetska diploma sama po sebi je plus, ali nije presudna za posao u ‘Mekdonaldsu”, rekao je Erol Mujanović, menadžer i koordinator Projekta za zapošljavanje i zadržavanje mladih i predstavnik CISO centara iz BiH.

Inače, u CISO centru objašnjavaju da su predstavnici “Mekdonaldsa” ocjenjivali sposobnost za timski rad, snalažljivost i sve ono što u modernim ekonomijama bolje kandidate izdvaja od većine.

“Na tržištu rada je ogroman jaz između onoga što mladi dobiju tokom obrazovanja i onoga što poslodavci očekuju. Zbog toga smo ih i usmjeravali na ono što bi trebalo da pokažu inostranom poslodavcu i ponosni smo na uspjeh koji su do sada postigli”, rekao je Mujanović.

U menadžmentu popularnog “Meka” napominju da ovaj restoran nije konkurencija tradicionalnoj kuhinji, pa na tržištu i nema takmičenja između ćevapa, tortilja, pica i big meka.

Hadžiarapović je istakao da su dva “Mekdonaldsova” restorana u Sarajevu odlično posjećena.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-posao-u-mekdonaldsu-prijavilo-se-600-mladih/||claudebot