Nije primljen ni jedan oboljeli od meningitisa

Objavljeno: 8. 4. 2012 u 13:12h

U banjalučki Klinički centar tokom noći i jutros nije primljeno nijedno dijete, niti odrasla osoba oboljela od meningitisa, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Načelnik Klinike za dječije bolesti Stojislav Konjević i dežurni ljekar Klinike za infektivne bolesti Nada Banjac saopštili su da tokom noći sa subote na nedjelju nije bilo prijavljenih oboljenja meningitisa.

U saopštenju Kliničkog centra Banjaluka navodi se da protekle noći oko 40 djece primilo hemoprofilaktičku terapiju u ovom centru, a da je velika većina djece primila terapiju na Poliklinici.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić saopštio je juče da su zdravstvene institucije u Srpskoj u saradnji sa resornim ministarstvom donijele odluku da se djeci iz vrtića u banjalučkom naselju Lazarevo odredi profilaktičko davanje određenih lijekova nakon što je četvorogodišnjak iz ovog vrtića preminuo od akutnog oblika meningitisa sa sepsom.

Škrbić je apelovao na roditelje djece iz vrtića “Kolibri” u banjalučkom naselju Lazarevo da ne paniče zbog slučaja meningitisa u ovom vrtiću, te da djecu dovedu u zdravstvene ustanove kako bi preventivno dobila antibiotike.

Četvorogodišnji M.K. preminuo je preksionoć u 21.15 časova od bakterijskog meningitisa koji se razvio u meningokoknu sepsu, a posljednji put je u vrtiću “Kolibri” u banjalučkom naselju Lazarevo boravio u četvrtak.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nije-primljen-ni-jedan-oboljeli-od-meningitisa/||claudebot