Predsjednik Turkmenistana pobijedio u automobilskoj trci

Objavljeno: 7. 4. 2012 u 20:00h

Gurbanguli Berdimuhamedov predsjednik Turkmenistana pobijedio je u automobilskoj trci u glavnom gradu Ašgabatu, nakon što se neočekivano prijavio na takmičenje koje je došao da posmatra.

Predsjednik se dovezao na trku u zelenom “bugati vejronu”, koji, u zavisnosti od opreme i motora, košta od 1,5 do 2,5 miliona dolara.

Po dolasku na trku on je zatražio da učestvuje, potom prešao u automobil turske proizvodnje “volkidžar” – i pobijedio.

Dopisnici javljaju da je ova predstava smišljena da pojača predsjednikov imidž kao čovjeka od akcije, prenio je Bi-Bi-Si. Pobjednički automobil biće predat nacionalnom muzeju sporta.

Berdimuhamedov, bivši ministar zdravlja, došao je na vlast poslije smrti prethodnog predsjednika Sapamurata Nijazova 2006. godine u 66. godini.

On je izabran za predsjednika 2007. godine sa 89 odsto osvojenih glasova, a na vlast se vratio u februaru ove godine, kada je na izborima osvojio čak 97 odsto glasova.

Predsjednik je na današnju trku došaou skupocjenom “bugatiju”, dok je na dan izbora došao na glasačko mjesto u ruskoj “ladi”.

Berdimuhamedov želi da pretvori Turkmenistan, koji je postao nezavisan 1991. godine, u sportsku silu. Ova zemlja od 5,5 miliona stanovnika još nije osvojila olimpijsku medalju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/predsjednik-turkmenistana-pobijedio-u-automobilskoj-trci/||claudebot