Miličević i Gostimirović osumnjičeni za mito

Objavljeno: 7. 4. 2012 u 09:15h

Zdravko Miličević, bivši direktor Republičke uprave za igre na sreću, i Slaven Gostimirović, načelnik Pravne službe u Upravi, osumnjičeni za zloupotrebe službenog položaja i primanje mita, saslušani su juče u Specijalnom tužilaštvu RS.

Miličević i Gostimirović saslušani su zbog slučaja ilegalnog kockanja u RS putem Interneta, odnosno u nastavku akcije “Kubikus”, koju Specijalno tužilaštvo RS sprovodi od decembra prošle godine.

“Miličević i Gostimirović su saslušani kao osumnjičeni za navedena krivična djela. Osumnjičeni su da su pored zloupotrebe službenog položaja i uzeli neutvrđeni iznos mita. Istraga je nastavljena dalje i radi se punim intenzitetom”, pojasnio je izvor “Nezavisnih”.

Miljkan Pucar, advokat Miličevića i Gostimirovića, je ispričao da su njegovi klijenti negirali krivicu za sva djela koja su im stavljena na teret.

“Miličević je nakon uočenih problema učestvovao u pokretanju čitave istrage i ne vidim razlog zbog čega bi on sada bio osumnjičen u ovom slučaju”, naveo je Pucar.

On je dodao kako je Uprava u protekle dvije godine, prema zvaničnim finansijskim izvještajima povećala prihod od igara na sreću za dva puta, te da su je rezultati doveli na prvo mjesto na prostoru bivše SFRJ, a peto mjesto u Evropi.

Miličević je pred specijalnim tužiocem izjavio da je još u aprilu prošle godine sumnjive radnje, odnosno ilegalno kockanje na Internetu u RS, prijavio načelnicima i inspektorima u MUP-u RS.

Miličević je tužiocu ispričao i da je tražio da u sve kladionice u RS budu uvedeni onlajn i video-nadzor, a sve kako bi inspektori Uprave imali svakodnevni uvidu i poslovanje kladionica.

Podsjetimo, Specijalno tužilaštvo RS i MUP RS akciju “Kubikus” započeli su početkom decembra prošle godine hapšenjem Darija Brkića, vlasnika kafe-kazina “Kajak” u Banjaluci.

U nastavku akcije privedeno je ukupno 15 osoba, među kojima su bile i Anita Vrančić i Mirjana Jočić, inspektorice Republičke uprave za igre na sreću, koje su u međuvremenu suspendovane.

Specijalno tužilaštvo RS u međuvremenu je dogovorilo sporazume o priznaju krivice sa optuženim inspektoricama koji su u međuvremenu odbačeni od strane suda, te sa Brkićem i Naumom Golićem, koji je takođe uhapšen u akciji “Kubikus”.

Iz Specijalnog tužilaštva još ranije je saopšteno da su sporazumima o priznanju krivice za Brkića, Jočićevu i Vrančićevu predložene kazne od po šest mjeseci zatvora, dok je Golić prihvatio da bude osuđen na četiri mjeseca zatvora.

“Sporazumima je predviđeno da Brkiću bude oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u ukupnom iznosu od 500.000 KM, Goliću imovinska korist u ukupnom iznosu od 6.000 KM”, saopšteno je ranije iz Specijalnog tužilaštva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/milicevic-i-gostimirovic-osumnjiceni-za-mito/||claudebot