“Skajp” zapošljava, “Jahu” otpušta

Objavljeno: 4. 4. 2012 u 14:17h

Kompanija za obavljanje video-poziva putem interneta “Skajp” objavila je plan o otvaranju 400 novih radnih mjesta u pet svjetskih gradova, uključujući London i Štokholm.

Ostali centri biće otvoreni u estonskom Talinu, Pragu i kalifornijskom gradu Palo Alto.

Ove informacije objavljene su u vrijeme kada se očekuje “Jahuovo” saopštenje o otpuštanju 2 000 ljudi. Najveći gubici očekuju se u odjeljenju za proizvode poput elektronske pošte i mesindžera.

“Njujork tajms” piše da su rezovi dio plana o restrukturisanju kompanije i pokretanja novih servisa i proizvoda, djelimično na osnovu podataka dobijenih od 700 miliona registrovanih korisnika “Jahua”.

“Skajp” je poslije povećanja broja zaposlenih u Londonu imati ukupno 330 radnika. Nakon realizacije kompletnog plana do kraja juna, “Skajp” će širom svijeta zapošljavati 1 600 ljudi.

 Nova radna mjesta biće otvorena u oblasti softverskog inženjeringa, proizvodnog menadžmenta i dizajna.

 Izvor: Agencije

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/skajp-zaposljava-jahu-otpusta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])