Ovog vikenda dvije predstave u Dječijem pozorištu RS!

Objavljeno: 4. 4. 2012 u 11:53h

Ako želite svoje najmlađe obradovati nekom zanimljivom predstavom, mi vam predlažemo da za vikend posjetite Dječije pozorište RS, gdje su na repertoaru dvije predstave: “Crvenkapa” i “Nestaško iz lutkova”.Subota, 7. april u 18 časova

„Crvenkapa“ ili „Crvenkаpicа“ je poznаtа bаjkа u kojoj mаlа djevojčicа sreće vukа.

Rаzličite verzije priče su postojаle u folkloru mnogih evropskih nаrodа, sve dok jednu od njih nije u 17. vijeku zаbilježio Šаrl Pero. Nаjpoznаtiju verziju su u 19. vijeku nаpisаli brаćа Grim.

“Crvenkapa” lutkarska predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske rađena je u dramatizaciji i režiji Živomira Jokovića.

Uloge u predstavi tumače: Božana Bijelić kao Crvenkapa, Snežana Milidrag kao Baka, Dragan Banjac kao Lovac i Željko Milićević kao Vuk.

Nedjelja, 8. april u 11 časova

“Nestaško iz lutkova”, lutkarska predstava za najmlađe, autora Josefa Pera i Lea Spačila, u adaptaciji i režiji Živomira Jokovića.

Igraju: Đorđe Janković, Zorana Šuman, Sanja Grujić, Snežana Milidrag i Željko Milićević.

Ulaznice u prodaji na biletarnici Dječijeg pozorista Republike Srpske, sat vremena prije održavanja predstave.

Sigurni smo da će ove predstave obradovati i zabaviti vaše najmlađe. Iskoristite vikend u Dječijem pozorištu RS i uživajte sa svojim mališanima u ovim zanimljivim pozorišnim ostvarenjima.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ovog-vikenda-dvije-predstave-u-djecijem-pozoristu-rs/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])