Manja proizvodnja i prodaja drveta

Objavljeno: 2. 4. 2012 u 09:42h

Ostvarena proizvodnja raznih šumskih sortimenata u Republici Srpskoj za prva dva mjeseca ove godine bila je 70.241 metara kubnih, što je za 64,9 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, podaci su Zavoda za statistiku Srpske.

Od ove količine, 54.225 metara kubnih su sortimenti od lišćara, a 16.016 metara kubnih četinari.

U proizvodnji su najzastupljeniji bili trupci – 19.639 metara kubnih lišćarskog i 11.275 metara kubnih četinarskog drveta.

Među proizvedenim asortimanom nalazi se i 23.579 metara kubnih ogrevnog drveta lišćara, kao i 3.420 metara kubnih četinarskog drveta pogodnog za celulozu i hemijsku indistriju.

Za prva dva mjeseca ove godine prodato je ukupno 48.774 metara kubnih raznih šumskih sortimenata, što je za 64,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Do pada proizvodnje i prodaje šumskih sortimenata u posmatranom periodu došlo je usljed velikih snježnih padavina i niske temperature.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/manja-proizvodnja-i-prodaja-drveta/||claudebot