Sidnejska opera u mraku

Objavljeno: 31. 3. 2012 u 18:30h

Sidnejska opera i most u luci zamračeni su u večernjim satima povodom globalne akcije gašenja svjetla na jedan sat, kako bi se ukazalo na problem klimatskih promjena.

Sidnejska opera

Sidnejska opera

Stotine poznatih lokacija širom svijeta danas će biti u mraku u 20.30 časova po lokalnom vremenu, uključujući nacionalnu katedralu u Vašingtonu, londonsku kulu sa satom, veliki kineski zid i tokijski toranj.

Sidnejske znamenitosti učestvuju u ovoj akciji od njenog pokretanja 2007. godine. Australija je jedna od prvih zemalja koja je počela da gasi svjetla svake godine.

Na Novom Zelandu zamračen je Nebeski toranj u Oklendu i zgrada parlamenta u Velingtonu.

Organizator akcije je Svjetski fond za prirodu (VVF), sa sjedištem u Vašingtonu. Ova grupa saopštila je da je broj zemalja i teritorija koje učestvuju u akciji porastao sa 135 prošle godine na 147 ove godine.

U akciji prvi put učestvuju Libija, Alžir, Butan i Francuska Gvajana.

“Zemljin sat 2012. je proslava snage koju imaju ljudi. To je najveći svjetski masovni događaj kojim se izražava podrška planeti”, izjavio je novinarima u Sidneju zvaničnik VVF Dermot Ogoroman.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sidnejska-opera-u-mraku/||claudebot