Priključite se akciji Sat za planetu Zemlju

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Građanski edukativni centar pozvao je građane BiH da se večeras pridruže svjetskoj volonterskoj akciji “Sat za planetu Zemlju”, te ugase svjetla u domaćinstvima i kompanijama od 20.30 do 21.30 časova.

Ova u svijetu poznata akcija evoluirala je od inicijative nastale u Sidneju 2007. godine, a prvi put je na globalnom nivou održana 2008. godine, podsjećaju iz Građanskog edukativnog centra.

U akciji, čiji je organizator Svjetski fond za prirodu, prošle godine učestvovao je 5 251 grad sa gotvo dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta na svih sedam kontinenata.

Iz Administrativne službe Banjaluke ranije je saopšteno da će svjetla u ovom gradu od 20.30 do 21.30 časova biti ugašena na zgradama Administrativne službe grada, Kulturnog centra ”Banski dvor”, ”Pošta Srpske”, Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, ”Elektrokrajine”, te u Muzičkom paviljonu u parku “Petar Kočić”.

Uz Banjaluku, koja se već četvrtu godinu zaredom uključuje u ovu akciju, najavljeno je da će “Sat za planetu Zemlju” podržati i Mostar, Tuzla, Bugojno i Livno, kao i mnogi drugi gradovi.

Izvor: Agencije

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]