Novi protest mašinovođa u Banjaluci

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Mašinovođe “Željeznica Republike Srpske” održali su danas u podne novi protest u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci, jer rukovodstvo preduzeća i Vlada Srpske nisu ispunili ranije preuzete obaveze.

Potvrdio je to Srni predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa Republike Srpske Simo Cvjetković.

Cvjetković je rekao da sindikat nije organizator novog protesta mašinovođa, ali da mašinovođe žele da se okupe zbog neispunjavanja dogovora koji su u novembru prošle godine postigle sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je rekao da mašinovođe traže isplatu zarađenog kilometar sata zaostalih plata, regresa i toplog obroka, te izricanje ujednačenih disciplinskih mijera.

Jednomjesečni štrajk mašinovođa “Željeznica Republike Srpske” obustavljen je 23. novembra, nakon sastanka sa predsjednikom Srpske.

Mašinovođe su tada obustavile rad zbog neisplaćenih četiri zarađene plate iz prošle godine, toplog obroka i regresa iz 2009. godine, kao i isplate razlike u zaostatku dodatka na platu, tzv. kilometar-sata po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

Izvor: Agencije

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.