Aktivno više požara

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Na području Banjaluke, na potezu Josipovići – Gornja Piskavica, u toku je gašenje požara čija je požarna linija oko osam kilometara, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Na području Mlađevac – Kula Grad u opštini Zvornik i dalje je aktivan požar na miniranom području, a očekuje se da će ga pripadnici zvorničke Vatrogasne jedinice tokom dana staviti pod kontrolu.

U toku je gašenje požara u selu Donja Krćina u opštini Ugljevik, koji je zahvatio šumu, ali stanovništvo i objekti nisu ugroženi.

Na području između Banje Guber i planinskog vrha Kvarc u opštini Srebrenica i dalje je aktivan požar, koji je pod kontrolom.

Požar u Mjesnoj zajednici Gornji Ritešić u opštini Doboj najvećim dijelom je ugašen noćas, osim na nepristupačnim mjestima, gdje još uvijek tinja, a stanje na požarištu prate radnici šumskog gazdinstva.

Aktivan je i požar između sela Donja i Gornja Ivica u opština Ljubinje koji je zahvatio nisko rastinje i grabovu šumu. Područje je većim dijelom nepristupačno i skoro je nemoguće gasiti vatru sa kopna.

Požar u mjestu Duži u opštini Trebinje je lokalizovan, kao i u Mjesnoj zajednici Komušina u opštini Teslić, gdje stanje na požarištu prate radnici šumskog gazdinstva.

U Karakaju su sinoć izgorjele dvije barake preduzeća “Glinica” iz Zvornika, u kojima su smješteni radnici ovog preduzeća, ali niko nije povrijeđen. Požar je zahvatio četiri barake, ali vatrogasci su dvije uspjeli da ugase.

U gašenju požara učestvovalo je 20 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.

Izvor: Agencije

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

Postanite i Vi dio Banjaluka.com tima

Fotografije i video sadržaj slati na e-mail [email protected]