Uhapšen silovatelj: Riječ je o mladiću starosne dobi između 25 i 30 godina

Objavljeno: 26. 3. 2012 u 23:05h

Policija je uhapsila osumnjičenog zbog slučaja silovanja učenice Osnovne škole “Stevan Dušanić” u mjestu Pribinić, kod Teslića, te za pokušaj silovanja radnice S.C. (23) u teslićkom selu Ðulići, koji su se dogodili u petak naveče, odnosno u subotu ujutru.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je riječ o mladiću koji je tokom proteklog rata iz Travnika izbjegao u Brčko, te je prethodnih godina boravio na području tih gradova. Star je između 25 i 30 godina, a ima ožiljak na licu, te je, u noći kada je izvršio jedno i pokušao drugo silovanje, na glavi imao kapu, a na rukama kožne rukavice.

Do zaključenja sutrašnjeg broja “Nezavisnih” nije bilo završeno saslušanje osumnjičenog, ali, kako smo uspjeli da saznamo, nije imao policijski dosije.

Inače, iz policije su danas informacije “kapale” kao na slamčicu, pa je tako Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj, kazala da je kriminalistička obrada “jednog ili više lica” u toku, ali nije mogla reći gdje se ona obavlja. Nezvanično smo, ipak, saznali da je taj proces obavljan u Brodu.

Na zid ćutnje naišli smo i u školi koju pohađa učenica koja je bila žrtva manijaka, gdje nam se javila Biljana Nikolić, pedagog, koja kaže da ne može davati komentare.

Na pitanje da li je učenica došla u školu, kazala je: “Ne bih rekla.” Ustvrdila je da ih policija nije zvanično obavijestila o ovom incidentu.

“Nemamo komentar, jer direktor nije u prostorijama Centra”, bio je odgovor koji smo juče nekoliko puta dobili iz Centra za socijalni rad Teslić.

Ipak, saznajemo da će djevojčici biti dodijeljena stručna pomoć, uključujući i savjete psihologa.

Za razliku od nadležnih institucija, mještani Pribinića i Đulića ne štede riječi, a njima uglavnom opisuju strah koji osjećaju nakon što je manijak nanio nesagledivu štetu u prvom, a umalo i u drugom selu.

“Vjeruj ti meni, ja sam u kući sada sama s unukom. Od jutros ne izlazim vani, zaključala sam se i čekam da mi se čovjek vrati. Starost sam dočekala, ali nisam doživjela ovakav šok. Samo da ga zatvore. Čula sam da je jednoj od tih djevojaka rekao: ‘Ako me prijaviš policiji, ovo te očekuje svakog petka.’ Pa, pitam se, ima li taj monstrum dušu”, kazala nam je u telefonskom razgovoru mještanka Pribinića, moleći nas da joj ne spomenemo ime.

Djevojčicu je, podsjetimo, silovatelj sačekao u svom vozilu marke golf dok se u petak naveče vraćala sa školskog igrališta, te je uvukao u automobil, a zatim i silovao u blizini lokalne crkve u Pribiniću.

Zatim je uspio da umakne policiji, ali već ujutru pokušao je u selu Đulići da siluje radnicu (23), koja je čekala autobus, i koja je, na sreću, uspjela da mu pobjegne.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uhapsen-silovatelj-rijec-je-o-mladicu-starosne-dobi-izmedu-25-i-30-godina/||claudebot