Uhapšeni banjalučki narkodileri

Objavljeno: 23. 3. 2012 u 15:04h

Severin Popović zvani Hrza i Slaviša Mihajlović obojica iz Banjaluke, uhapšeni su akciji MUP RS kodnog naziva ‘Kozara’.

Popović i Mihajlović su ujedno ‘najzvučnija’ imena koja su ‘pala’ tokom akcije u kojoj su uhapšena još dvojica Banjalučana.

Izvor ‘Nezavisnih’ blizak istrazi naveo je da su Popović i Mihajlović od ranije poznati po izvršenju krivičnih djela.

Akcija ‘Kozara’ dio je međunarodne akcije u kojoj pored MUP RS učestvuje i USKOK u Hrvatskoj koji je uhapsio petoricu osumnjičenih među kojima su i dva državljana BiH.

Popović, Mihajlović i dvojica Banjalučana čiji identitet nije poznat danas su odvezeni u Tužilaštvo BiH u Sarajevu, gdje će ih saslušati nadležni tužilac.

Prema nezvaničnim informacijama tokom akcije hapšenja četvorice Banjalučana policija nije pronašla droga, već ilegalno oružje.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja rekla je Srni da je u akciji kodnog naziva “Kozara” pretreseno sedam lokacija na području Republike Srpske.

Akcija, koja se odvija po zahtjevu Tužilaštva BiH, usmjerena je na prikupljanje podataka i informacija o postojanju i aktivnostima organizovane kriminalne grupe formirane za vršenje krivičnih djela iz oblasti zloupotreba opojnih droga u regionu.

“Akcija je počela 10. januara, a završena je danas. U tom periodu uhapšeno je pet lica u Hrvatskoj i pet u Republici Srpskoj i zaplijenjeno 55 grama kokaina i 660 grama heroina”, precizirao je Gojko Vasić, direktor Policije RS.

Prema njegovim riječima, zaplijenjeno je i 600 grama smjese koja se koristi za miksanje sa drogom, kao i određana količina municije i oružja.

Uhapšeni su upućeni u nadležnost Tužilaštva BiH u Sarajevo.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uhapseni-banjalucki-narkodileri/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])