Proširena II grupa korisnika stambenih kredita

Objavljeno: 23. 3. 2012 u 11:13h

Vlada Republike Srpske usvojila je Pravila o izmjenama i dopunama Pravila plasmana sredstava po kreditnim linijama i zajmovima kojim je proširena druga grupa korisnika stambenih kredita, odnosno pravo korišćenja kredita sada imaju svi bračni parovi bez obzira na stepen školske spreme i broj djece.

Kamatna stopa za ovu grupu je 4,8 odsto, a rok otplate do 20 godina, saopšteno je iz Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

U saopštenju se navodi i da se korisnicima kredita po kreditnoj liniji za preduzetnike i preduzeća može odobriti dodatni/novi grejs period do 24 mjeseca, što podrazumjeva reprogram kredita na način i pod uslovima kako je odobren.

“Odluku o produženju grejs perioda, na obrazložen zahtjev korisnika, donosi Kreditni odbor Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, uz prethodnu saglasnost finansijskog posrednika preko kojeg je plasiran kredit”, ističe se u saopštenju.

Kreditni odbor Investiciono-razvojne banke donosi i odluku o produženju grejs perioda za zajmove nezaposlenim demobilisanim borcima, na obrazložen zahtjev korisnika i uz prethodnu saglasnost Boračke organizacije Republike Srpske.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prosirena-ii-grupa-korisnika-stambenih-kredita/||claudebot