Proljetna akcija čišćenja i uređenja Banjaluke kreće 26. marta

Objavljeno: 21. 3. 2012 u 14:17h

Tradicionalna proljetna akcija čišćenja i uređenja Banjaluke, koja će biti provedena od 26. marta do 20. aprila, obuhvatiće sve mjesne zajednice gradskog i seoskog područja Banjaluke, rečeno je u Administrativnoj službi Grada Banjaluka.

Vrbas

Šef Odsjeka za komunalne poslove u Odjeljenju za komunalne poslove i poslove saobraćaja Draženko Kenjalo rekao je da će se akcija sprovoditi u dva perioda, od 26. marta do 6. aprila kada će biti obuhvaćene mjesne zajednice koje se nalaze na desnoj obali rijeke Vrbas na gradskom području i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju uz putni pravac Banjaluka – Krupa na Vrbasu i uz putni pravac regionalnog puta Banjaluka – Čađavica.

Drugi dio akcije odnosi se na mjesne zajednice na lijevoj obali rijeke Vrbas na gradskom području i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju uz putni pravac Banjaluka – Prijedor i Banjaluka – Bronzani Majdan.

Kenjalo je na konferenciji za novinare naglasio da će građani moći da odlažu sav kućni otpad osim građevinskog, te da će sa gradskog područja otpad prikupljati preduzeće “Čistoća”, a na seoskom području ovaj posao će obavljati preduzeće “Eko-euro tim”.

Šef odsjeka za odnose s javnošću grada Nevena Blagojević-Podrić rekla je da će proljetna akcija čišćenja i uređenja grada početi u ponedjeljak simboličnim sađenjem drveta u dvorištu banjalučke osnovne škole “Jovan Cvijić”. Ona je podsjetila da je tokom prošlogodišnje akcije čišćenja i uređenja grada prikupljeno 1.056 tona otpada.

Građani dodatne informacije o akciji mogu dobiti na internet-stranici grada i u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja putem telefona 244-444 (lokali 771 i 772).

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/proljetna-akcija-ciscenja-i-uredenja-banjaluke-krece-26-marta/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])