Radojičić: Federacija BiH i dalje opstruiše niz odluka

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da Federacija BiH i dalje opstruiše niz odluka, kako Ustavnog suda BiH, tako i Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kada je riječ o priznavanju prava na penziju penzionerima iz RS koji su je zaradili u Federaciji.

Igor Radojičić

“Federacija nije generalno provodila odluke, već su pokušali samo pojedinačno na licima koja su to poimenično dobila. Sada ima pokušaja da se nekim poluzakonskim projektima samo nekima dozvoli prelazak na Fond PIO/MIO Federacije BiH ukoliko žive na prostoru Federacije BiH”, rekao je Radojičić danas novinarima u Mrkonjić Gradu.

Komentarišući činjenicu da Federacija još nije provela presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kojom je naloženo da prizna pravo na penziju za 35 000 penzionera iz Srpske koji su penziju zaradili u tom entitetu, Radojičić je rekao da ovakvo ponašanje Federacije nema veze sa presudom Evropskog suda za ljudska prava.

“Jer, ako ste zaradili negdje penziju imate je pravo primati bez obzira gdje sada živite u svijetu”, rekao je Radojičić.

On je naveo da Federacija, osim ove, izbjegava provođenje i niza drugih presuda, napominjući da je Ustavni sud Federacije BiH presudio da su dva ministarstva Federacije neustavna, ali još postoje.

Izvor: Agencije

Tweet about this on Twitter0Share on Facebook0

Copiright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.