Radovi nacrtani običnom olovkom! (foto)

Objavljeno: 16. 3. 2012 u 12:03h

Iako radovi škotskog umjetnika Pola Kadena izgledaju kao crno-bijele fotografije, oni su u stvari nacrtani običnom olovkom.

Pol (47) sa nevjerovatnom vještinom crta svaki detalj sa fotografija, da li da se radi o borama na licu, duvanskom dimu, kapima vode… Svaki detalj je besprijekorno prenesen na papir običnom olovkom.

Ovaj hiperrealista je možda i najbolji fotorealista, a za jedan njegov rad koji crta tri do šest sedmica potrebno je izdvojiti oko 5.000 funti.

“On je nevjerovatan detaljista i malo ko bi rekao da to nisu prave fotografije. Ipak, kada im se baš približite tek tada shvatate da se radi o crtežima”, izjavio je portparol londonske galerije “Plus One” u kojoj je Pol postavio svoju izložbu.

Pol je prošle godine bio nominovan i za umjetnika godine u Velikoj Britaniji, a kaže da se crtanjem bavi još od šeste godine i da je oduvijek želio da postane umjetnik kojeg će svijet da pamti i posle njegove smrti.

“Hiperrealizam nastoji da ostvari emotivni, društveni i kulturni uticaj za razliku od fotorealizma koji je tehnički. Moja inspiracija je svakodnevica koja nas okružuje. Prvo nacrtam skicu koja kasnije dobija emociju i time kod posmatrača izaziva reakciju. Nastojim da proniknem u unutrašnjost fotografije i da upravo to bude dominantno, a ne ono što se vidi”, kaže Pol.

Umjetnik dodaje da su mu portreti omiljeni, jer iza lica naizgled obične osobe može da se krije mnogo emocija koje su ključne za njegov rad.

“Ono što me razlikuje od drugih hiperrealista je to što ja sve radim samo olovkom”, izjavio je ovaj umjetnik.

Galeriju slika pogledajte ovdje.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/radovi-nacrtani-obicnom-olovkom-foto/||claudebot