Kolovozi suvi uz mjestimičnu poledicu

Objavljeno: 14. 3. 2012 u 10:28h

U BiH su kolovozi na većini puteva pretežno suvi, dok u ranim jutarnjim časovima u višim predjelima, preko mostova i na prilazu tunelima postoji mogućnost mjestimične poledice – saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na području Mrkonjić Grada i preko Romanije jutros je vidljivost, zbog magle, smanjena. Vozačima se savjetuje da voze oprezno na dinicama koje prolaze kroz usjeke, zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini.

Poseban oprez pri vožnji potreban je na magistralnom putu Gacko – Tjentište, prevoj Čemerno, jer postoji opasnost od lavina.

Zbog smetova neprohodni su regionalni putevi Jažići – Zelengora, Jažići – Klanci, a dionica Kifino Selo -Obrnja je neprohodna.

Zbog radova saobraćaj se odvija jednom trakom na putu Ukrina – G. Vijaka na mjestu klizišta.

Na putu Gradačac – Pelagićevo, na lokalitetu Brđani, od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, a potom 15-minutnog propuštanja vozila zbog radova na deminiranju.

Na putu Foča – Čemerno – Gacko, još je na snazi Rješenje Ministarstva saobraćaja i veza Srpske kojim se saobraćaj svih vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova, preusmerava na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi izvođenja radova na projektu “Trajna sanacija klizišta Čemerno”.

Na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona. Na regionalnom putu Karanovac – Kneževo u mjestu Karanovac zabranjuje se saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

U većem dijelu Federacije BiH jutros se saobraća bez većih zastoja po mjestimično mokrom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke vozači se upozoravaju na moguće odrone kamenja na kolovoz.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Prolaz kroz Neum, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Granični prelaz Hum i dalje je zatvoren za saobraćaj, a na ostalim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

AMS Srpske do kraja marta provodi medijsko-preventivnu kampanju i istraživanje korištenja bezbjednosnih pojaseva pod nazivom “Produžite liniju života – vežite pojas”. Cilj kampanje je promjene stava ljudi prema bezbjednosnim pojasevima i da se ukaže na važnost njihove upotrebe, kako bi putovanje automobilom bilo što bezbjednije.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kolovozi-suvi-uz-mjestimicnu-poledicu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])