Poledica u višim predjelima

Objavljeno: 13. 3. 2012 u 08:59h

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju vozače na opreznu vožnju na dionicama u višim predjelima u romanijskoj regiji, istočnoj Hercegovini i donjem Podrinju gdje, zbog niske jutarnje temperature, postoji mogućnost poledice.

Zbog kiše koja je noćas padala u zapadnim krajevima Srpske saobraća se po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima. Na dionicama u usjecima učestali su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Poseban oprez potreban je na magistralnim putevima Gacko – Tjentište, preko prevoja Čemerno, zbog opasnosti od lavina i na pravcu Dobro Polje – Brod na Drini gdje postoji opasnost od odrona.

Zbog smetova su neprohodni regionalni putevi Jažići – Zelengora, Jažići – Klanci, te dionica Kifino Selo-Obrnja.

Na putu Gradačac-Pelagićevo, na lokalitetu Brđani od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, a potom 15-minutnog propuštanja vozila. Na putu Ukrina – Gornja Vijaka saobraća se jednom kolovoznom trakom zbog radova na mjestu klizišta. Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila nosivosti iznad 12 tona. Na putu Karanovac – Kneževo u mjestu Karanovac zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Alternativni putni pravac je Banjaluka – Crna Rijeka – granica Republike Srpske (Ugar) – Jajce – Donji Vakuf – Turbe.

Auto-moto savez Republike Srpske od juče do 31. marta provodi medijsko-preventivnu kampanju i istraživanje korištenja bezbjednosnih pojaseva pod nazivom “Produžite liniju života-vežite pojas”.

U višim planinskim predjelima u zapadnim krajevima Federacije BiH pada snijeg koji se zadržava na kolovozu, naročito na putevima Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj). Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnom pravcu Glamoč-Mlinište.

U ostalim područjima kolovoz je mokar, dok se u većem dijelu Hercegovine vozi po suvom ili mjestimično vlažnom kolovozu. U jugozapadnim krajevima – Livno, Kupres, Tomislavgrad, teškoće vozačima pričinjavaju povremeno jaki udari vjetra.

Na Graničnom prelazu Hum saobraćaj je i dalje obustavljen za sva vozila, dok na ostalim graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/poledica-u-visim-predjelima-2/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])