Nadoknada nastave u osnovnim i srednjim školama

Objavljeno: 13. 3. 2012 u 13:41h

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, koja je bila obustavljena od 6. do 17. februara zbog obimnih snježnih padavina i niske temperature, biće nadoknađivana u vrijeme proljetnog raspusta i radnim nastavnim subotama, odlučilo je Ministarstvo prosvjete i kulture.

Časovi će u svim osnovnim i srednjim školama biti nadoknađeni tokom proljetnog raspusta, od 9. do 12. aprila, i radnim subotama 31. marta, 21. aprila, 28. aprila, 5. maja, 12. maja i 26. maja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Škole koje 20. februara nisu počele sa nastavnim procesom, utvrdiće same kada će nadoknaditi nastavu za ostale dane u kojima nisu realizovale nastavu, kao i škole koje su obustavile nastavni proces i prije 6. februara.

Učenici završnih razreda gimnazije, srednjih tehničkih i srednjih stručnih škola školsku godinu završavaju u petak, 18. maja, a učenici završnog razreda umjetničkih škola 25. maja.

Iz Ministarstva apeluje na sve prevoznike da u planirane nastavne subote organizuju prevoz za učenike-putnike kako bi se nastava mogla nesmetano izvoditi, s obzirom na to da je u osnovnim i srednjim školama veliki procenat ovih učenika.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nadoknada-nastave-u-osnovnim-i-srednjim-skolama/||claudebot