Novak: Nisam nedodirljiv, niti nepobjediv!

Objavljeno: 10. 3. 2012 u 12:35h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poručio je uoči početka takmičenja na turniru u Indijan Velsu da ne vidi sebe kao da je na krovu sveta, ili da je nepobjediv, iako je bio nerješiva enigma za mnoge protivnike protekle godine.

Novak Đoković

Novak Đoković

“Vjerujem da je pravo razmišljanje truditi se da uvek budeš dio grupe koja lovi trofeje, ali je svaka godina priča za sebe. Ne pokušavam da se postavim kao da branim pehar, jer odbrane nisu nešto čemu težim, već uvijek pokušavam da imam agresivan pristup“, poručio je Đoković.

Novak je poručio uoči početka takmičenja u Indijan Velsu, da gaji istu dnevnu rutinu i da ima identičan pristup mečevima.

“Ne smatram da sam na vrhu svijeta, da sam nedodirljiv ili nepobjediv. To ne dolazi u obzir. Na svakom treningu dajem 100 odsto i uvijek se trudim da budem pozitivan, što mi pomaže da ostanem fokusiran na ono što radim. Moj posao je da igram tenis, pobjeđujem i osvajam što više trofeja”, smatra Novak.

Prošle godine turnir u Kaliforniji je bio treća stanica na fenomenalnom Noletovom putu, na kom je stigao do skora 41-0 i sedam titula, dok je prošle sedmice zaustavljen u polufinalu turnira u Dubaiju.

“U Dubaiju nisam igrao sjajno, posebno tog dana kada je Marej bio bolji, ali sam to već zaboravio i nastavljam dalje. Čekaju me veoma velika iskušenja za koja želim da budem maksimalno pripremljen“, poručio je prvi reket svijeta.

Turnir u Indijan Velsu je od velike važnosti za njegovu karijeru, pošto je to prvi masters iz serije 1000 na kom je učestvovao, 2007. godine, a godinu dana kasnije ga je i osvojio pobedivši Mardija Fiša.

“Uvijek je dobro vratiti se gdje se osjećate dobro, gdje ste igrali finala i osvojili dva pehara. Uvijek postoji nešto zbog čega gledamo naprijed i to je nešto najbolje u sportu. Treba da odigrate mnogo mečeva, protiv najboljih igrača svijeta. Uslovi odgovaraju mom stilu igre, čini mi se da je podloga nešto sporija, što lično volim i jedva čekam mečeve“, završio je Novak.

Njegov prvi protivnik u Indijan Velsu biće Kazahstanac Andrej Golubjev, sa kojim se sastao samo jednom, na istom turniru prošle godine i savladao ga 6:0, 6:4.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novak-nisam-nedodirljiv-niti-nepobjediv/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])