Uhapšen prvi srpski Anonimus!

Objavljeno: 8. 3. 2012 u 20:21h

Pripadnik “srpske ćelije” najpoznatije hakerske grupe na svijetu osumnjičen da je danas pokušao da upadne na više sajtova državnih institucija. Hapšenje sprovedeno svega nekoliko sati pošto je oboren sajt Ministarstva pravde.

Anonimus

Pripadnik “srpske ćelije” hakerske grupe Anonimusi G. V. uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da upadne na nekoliko sajtova državnih institucija u toku današnjeg dana, potvrdio je medijima tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

On je objasnio da je istraga pokrenuta čim je primjećen pokušaj upada na te sajtove, pa je za svega nekoliko sati policija došla do osobe za koju se sumnja da stoji iza napada .

“Ovo je jedna od najbržih akcija koju smo mi i naše kolege ikada obavili, jer smo ih pronašli za veoma kratko vreme. To je malo ko u svetu uradio”, rekao je Stamenković.

Hapšenje prvog srpskog Anonimusa dogodilo se samo nekoliko sati pošto su hakeri, potpisani kao Anonimusi iz Srbije, oborili sajt Ministarstva pravde Srbije. U poruci, koju su tom prilikom ostavili na početnoj strani sajta, Anonimusi su pozvali na građanski bunt kako bi se “konačno predmeti izvadili iz fioka”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uhapsen-prvi-srpski-anonimus/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])