Poledica i odroni u višim predjelima

Objavljeno: 8. 3. 2012 u 10:10h

Saobraćaj se danas u većem dijelu Repubilke Srpske odvija po pretežno suvim kolovozima, a mjestimična poledica moguća je na dionicama u višim krajevima, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Saobraćaj se odvija usporeno na magistralnim putevima Dobro Polje – Brod na Drini, gdje postoji opasnost od odrona, kao i Gacko – Tjentište, preko prevoja Čemerno, gdje postoji opasnost od lavina, a gdje je, zbog sanacije klizišta, još na snazi odluka o preusmjeravanju svih vozila do 15 tona na privremeno izgrađenu obilaznicu.

Jednom trakom se saobraća na magistralnom putu Sarajevo – Foča, te Dobro Polje – Jažići gdje se radi na proširenju kolovoza, kao i na regionallnom putu Ukrina – G. Vijaka u dijelu gdje postoje klizišta.

Zbog smetova neprohodni su regionalni putevi Jažići – Zelengora i Jažići – Klanci, u dionici Kifino Selo -Obrnja.

Zbog deminiranja terena, na magistralnom putu Gradačac – Pelagićevo, u mjestu Brđani, na snazi su polusatne obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, praćene 15-minutnim propuštanjem vozila.

U Srspkoj je zabranjen saobraćaja teretnih vozila preko 3,5 tone i autobusa, osim, uz pratnju policije, vozilima kojim se vrši prevoz hrane, energenata lijekova i medicinske opreme, na magistralnim putevima Brod na Drini -Dobrinja – Kula, Brod na Drini – Gacko, dok na putu Brod na Drini – Šćepan zabrana važi za teretna vozila iznad 12 tona.

Na regionalnom putu Karanovac – Kneževo, u mjestu Karanovac, još je na snazi zabrana saobraćaja preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila preko 20 tona, a alternativni pravac je Banjaluka – Crna Rijeka – Ugar – Jajce – Donji Vakuf -Turbe.

U Federaciji BiH na dionici magistralnog puta Žepče – Zenica, u mjestu Želeća, zbog radova na održavanju mosta, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog sanacije mosta saobraćaj se sa regionalnog puta Kakanj – Visoko u mjestu Dobrinje, preusmjerava na alternativne pravce, dok je, zbog izlijevanja rijeke Krivaje, na putu Olovo – Ribnica u mjestu Podkamensko, saobraćaj obustavljen za sve kategorije vozila.

Granični prelaz Hum – Šćepan Polje i dalje je zatvoren za sav saobraćaj sa crnogorske strane.

AMS Republike Srpske vozačima savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i napominje da je posjedovanje zimske opreme obavezno do 15. aprila.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/poledica-i-odroni-u-visim-predjelima/||claudebot