Poledica u višim predjelima

Objavljeno: 7. 3. 2012 u 09:52h

Na putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH prohodnost je zadovoljavajuća, u višim predjelima moguća je poledica zbog niskih temperatura, dok su na dionicama u usjecima učestali odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozila usporeno saobraćaju na magistralnim putevima Gacko – Tjentište, preko prevoja Čemerno, gdje postoji opasnost od lavina, Sarajevo – Foča, gdje je u funkciji jedna kolovzna traka i Dobro Polje – Brod na Drini, gdje postoji opasnost od odrona.

Zbog smetova neprohodni su regionalni putevi Jažići – Zelengora i Jažići – Klanci, gdje je neprohodna dionica Kifino Selo – Obrnja, dok na putnom pravcu Dobro Polje – Jažići vozila saobraćaju djelimično jednom kolovoznom trakom i radi se na proširenju kolovoza.

Na regionalnom putu Ukrina – G. Vijaka na mjestu klizišta vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom, dok na magistralnom putu Gradačac – Pelagićevo, u mjestu Brđani, zbog deminiranja dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Na magistralnom putu Brod na Drini – granica RS (Dobrinja) – Kula i Brod na Drini – Gacko zabranjen je saobraćaj teretnih motornih i priključnih vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobusa. Zabrani ne podliježu vozila kojim se vrši prevoz hrane, energenata, lijekova i medicinske opreme, koja mogu saobraćati uz pratnju policije.

Na nagistralnom puti Brod na Drini – Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Na putnim pravcima Mostar – Čapljina i Mostar – Široki Brijeg vozačima se skreće pažnja na mjestimične jake udare vjetra.

Radovi na održavanju mosta izvode se na dionici magistralnog puta Žepče – Zenica u mjestu Želeća, a vozila od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nisu evidentirana duža zadržavanja, dok je prelaz Hum i dalje zatvoren za sav saobraćaj.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/poledica-u-visim-predjelima/||claudebot