Milan i Benfika prvi četvrtfinalisti Lige Šampiona

Objavljeno: 7. 3. 2012 u 10:54h

Fudbaleri Milana i Benfike prvi su četvrtfinalisti ovosezonske Lige šampiona.

Arsenal-Milan

Arsenal-Milan

Milan je prošao dalje iako je poražen na Emiratima od Arsenala sa 3:0, dok je Benfika na svom terenu u Lisabonu nadoknadila poraz od 2:1 pobijedivši sa 2:0.

Djelovalo je da je Milan poslije prve utakmice koju je na svom terenu dobio sa 4:0 siguran učesnik četvrtfinala, ali Arsenal je poslije prvog poluvremena imao prednost od 3:0 u revanšu.

Ipak, ekipa Arsena Vengera nije uspjela da napravi veliki podvig, pa je među osam najboljih timova Evrope prošao italijanski tim.

Arsenal je već u sedmom minutu poveo protiv Milana na Emiratima, a strijelac je Loran Košelni. Mladi Okslejd-Čembrlejn izveo je korner sa lijeve strane, odbrana Milana ostavila je potpuno usamljenog defanzivca Arsenala i domaći tim stigao je do toliko željenog brzog gola.

Upravo je trener Milana Masimilijano Alegri upozoravao da će na ovom meču biti veoma važno da njegov tim izdrži u prvih šest minuta. U 26. minutu ‘tobdžije’ su prepolovile prednost Milana.

Teo Volkot prošao je po desnoj strani, uputio je loš centaršut, ali je Tijago Silva očajno reagovao i dodao loptu do Rosickog. Čeh je sa oko 15 metara odmarenim i veoma preciznim udarcem pogodio sam ugao gola Milana i Abijati nije mogao da interveniše.

Milan je na početku meča djelovao previše opušteno, poslije prva dva gola bio je potpuno pogubljen, a u 43. Arsenal je postigao i treći gol. Mladi Okslejd-Čembrlen, koji je bio sjajan tokom prvog dijela, odlično je prošao po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor između dva defanzivca gostiju, a nakon što ga je oborio Mesba sudija je pokazao na bijelu tačku. Više nego siguran izvođač bio je Robin van Persi.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena El Šaravi je imao zicer da postigne veoma važan gol za Milan, ali promašio je pa je posije 45 minuta domaćin imao velikih 3:0.

Prosto je nevjerovatno kako u 59. minutu na semaforu nije stajalo 4:0. Rosicki je uzeo loptu na sredini terena, proigrao je Žervinja na lijevoj strani, a njegov pokušaj zakačio je Meksea i uhvatio Abijatija na krivoj nozi. Italijanski golman ne samo da je zaustavio taj pokušaj već i naredni Van Persija. Kapiten Arsenala imao je situaciju koju vjerovatno nikada u karijeri nije promašio, pokušao je samo da prebaci golmana Milana, ali Abijati je uspio da sa zemlje skine i taj pokušaj.

Imao je u 77. minutu Noćerino možda i bolju šansu, ali ni on nije pogodio nakon proigravanja Robinja. Bilo je evidentno da u drugom poluvremenu igrači Arsenala nisu imali snage i to je na kraju bilo možda i presudno pošto je Milan uspio da se obrani i prođe dalje.

ZENIT IPAK BEZ ISTORIЈE

Na utakmici u Lisabonu ruski Zenit je imao priliku da se prvi put u istoriji kluba plasira u četvrtfinale Lige šampiona, ali odlučio je ipak gol u gostima, domaći teren i evropsko iskustvo domaćina.

Odlučili su golovi domaćina postiguti u samom finišu prvog i drugog poluvremena. Postigao ga je Maksi Pereira nakon što je golman Zenita odbranio pokušaj Vitsela i odbio loptu. U samom finišu utakmice ekipe Lučana Spaletija bacila je sve karte na napad, pa je Benfika iz kontra napada okončala duel, a strijelac je bio Oliveira.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/milan-i-benfika-prvi-cetvrtfinalisti-lige-sampiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])