Skandal u Pentagonu

Objavljeno: 5. 3. 2012 u 16:50h

Direktor mrtvačnice američkog ratnog vazduhoplovstva podnio ostavku nakon što se otkrilo da su posmrtni ostaci američkih vojnika bacani na smetljište.

Pentagon

Kako piše Vašington post, skandal je izašao na vidjelo nakon što je taj list prošle godine počeo da objavljuje detalje o nedoličnom postupanju s posmrtnim ostacima američkih vojnika stradalih u Iraku i Avganistanu, ali i žrtava terorističkog napada na Pentagon 2011, kao i putnika u avionu UA93, koji je otet i srušen na Pensilvaniju iste godine.

Čim su se pojavile informacije o nedoličnom postupanju, porodice vojnika i neki od uglednih ljudi iz Pentagona zatražili su pokretanje službene istrage o ovim incidentima. Istraga je ubrzo pokrenuta, ali nije dala velike rezultate. Sve što je zaključeno jest da se “s nekim posmrtnim ostacima nedolično postupalo”.

Međutim, nekoliko svjedoka potvrdilo je da su se u mrtvačnici u Doveru događale zastrašujuće stvari. Direktor Kil je navodno sa ostacima postupao vrlo neodgovorno, a noge vojnika odlagao je na smetljištima.

Nakon što su takve informacije pjavile u javnosti, Kil je pokušao da otpusti radnike koji su te vijesti otkrili, što mu nije uspjelo. Nakon toga,

još jedan svjedok se pojavio i rekao da je doktor Kil čak naredio da se jednom vojniku odreže teško izranjavana ruka, samo kako bi stao u svečanu uniformu u kojoj je trebalo da bude sahranjen.

I dok se porodice poginulih vojnika pokušavaju suočiti sa ovim zastrašujućim informacijama, od strane državnih funkcionera dolaze izvinjenja. Predsjednik SAD Barak Obama poslao je svoje izvinjenje porodicama žrtava i američkih vojnika, dok je ministar obrane zatražio pokretanje istrage koja bi konačno otkrila što se u mrtvačnici tačno događalo.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/skandal-u-pentagonu/||claudebot